Otok Korčula
Vino, rakija, maslinovo ulje, riba, prikle, cukarini i krokanti
Korčula, otok Marka Pola, obiluje prekrasnim plažama i uvalama, luksuznim hotelima i kućama za odmor, stoljetnim maslinicima i vinogradima, te prastarim ljetnikovcima. Tu su i drevna otočna mjesta koja kao da su ostala izgubljena u nekom davno minulom vremenu i mame na ovaj otok turiste iz cijeloga svijeta. Nezaobilazno je posjetiti Katedralu Sv. Marka, sjedište vjerskog života i najljepši gotičko renesansni spomenik u starome gradu Korčuli. Tu je i gradski muzej Korčula, smješten u palači Gabrijelis. Narodni viteški plesovi, Moreška, Kumpanija i Mostra, dio su korčulanske tradicije. Ono što također odlikuje Korčulu su i gastronomske delicije karakteristične za mediteransko podneblje. Tko ne bi volio ručati brodet od friške ribe s palentom, kozji i ovčji domaći sir pa za desert žele od dunja – kontonjatu?
Itinerer izleta
Preporučeno vrijeme polaska je u 08:30 h. Vožnja do Stona traje malo više od sat vremena, gdje je potom polusatno razgledavanje grada. Oko 11:00h predviđen je dolazak u Orebić gdje se prelazi na brodicu koja vozi na Korčulu. Po dolasku se razgledava Korčula, a ručak je oko 15:00h. Zatim se izlet nastavlja s degustacijom lokalnih vina, a zatim slijedi povratak u Dubrovnik koji se predviđen oko 18:15h.
|